צילום אוכל הוא מהמאתגרים הקיימים. הוא תלוי במקצועיות ובטכניקה. תחילה, המנות צריכות להיות ממוקמות נכונה ליצירת קומפוזיציה. צלם אוכל טוב הוא גם סטייליסט טוב. הוא יידע להקיף את המנה במרכיבים ותוספות. רטבים, שמנים וכלי בישול למשל יכולים להצביע על אופן הכנת המנה ומקורה.
אח"כ מתחיל משחק של זוויות. זהו ידע ביסודו של צלם אוכל טוב משום שהוא מביא בחשבון גודל צורה וגובה.
שימוש באור טבעי עם ריכוך וללא צללים הוא הבסיס בצילומי אוכל. שימוש לקוי באור יסיח את הדעת של המתבונן בתמונה. הנקודה הבהירה ביותר בתמונה מושכת תשומת לב ואם היא נופלת על אלמנט אחר מלבד הנושא של התמונה היא פוגעת בסיפור שהתמונה מספרת.